Bäst designa trappa onlinetjänster Stepsta ? Det innebär att för varje utsläppt kilo koldioxid som någon kedja i vår verksamhet stått för, så ser vi till att klimatkompensera med minst två kilo. Vi analyserar alla våra processer – allt från tillverkning, transporter och alla andra energikostnader så som denna webbplats exempelvis och ser till att kompensera med det dubbla. Hitta extra detaljer at Trapptillverkare. Design: Modern, klassisk, öppen eller stängd? Välj en design som passar just er!

Medeltida arkitekter konstruerade trappor med försvar i åtanke: Detta är något som de flesta troligen inte tänker alls på, men som ger en riktig ”a-ha!”-upplevelse. Äldre byggnader i form av slott, torn och även kyrkor tenderar att ha spiraltrappor. Dessa trappor går nästan alltid i klockans håll, men har du någonsin funderat på varför alla dessa trappor har detta gemensamt? Att det enbart känns naturligt eller logiskt kan tes vara en rimlig förklaring, men syftet är av betydligt större anledning.

Trappor finns i alla möjliga former och modeller, bara fantasin sätter gränser (nästan iallafall). Men för att göra en krass kategorisering kan vi dela upp trappor i två olika modeller; svängda och raka. Båda har sina för- och nackdelar, men den raka trappan kan sägas vara mer traditionell av de två. Utöver själva grunden av trappans utformning måste även andra praktiska delar bestämmas, så som trapplopp, trappräcke och ledstång. Såväl trappans visuella design som modell och räcke måste självklart anpassas efter miljön och utrymmet där den ska monteras. På grund av detta är det viktigt att ta reda på vilka alternativ som finns att tillgå. Vissa typer av modeller kan vara svårare att upprätthålla komfort och bekvämlighet än andra, trots att de ser bättre ut vid första anblick. Med dessa punkter i åtanke vill vi poängtera att om än designen är av stor vikt bör du ha ett öppet sinne och vara mottaglig för fler än ett alternativ. Detta för att trappan ska vara behaglig utifrån såväl syn som användning – design är så mycket mer än bara färg och material.

En viktig faktor för trappans utseende och känsla är naturligtvis materialet och vi jobbar ständigt på att utveckla vårt urval och sortiment. Idag erbjuder vi trappor i ek, furu, ask och bok. De flesta väljer ett träslag som på något sätt går i linje med befintliga golv, lister eller annan del av inredningen. Har man exempelvis ekparkett hemma är det naturligt att välja en trappa i ek och istället ha vangstycken och delar av räcket i annan färg, såsom vitmålad furu. Det är dock din egen kreativitet och smak som sätter gränserna, inte vi! Hitta ännu mer information at https://stepsta.se/.

Erbjuder ni andra färger och bets än vad som finns i er Online Designer? Ja, ladda hem vår färgkarta på bets här. Gällande täckmålning så erbjuder vi alla RAL-färger. Ange kommentar i kassan, exempelvis ”Byt ut RAL 9010 till RAL 1013”, eller ”Byt ut bets 018 till 083-S”. Vi kan även erbjuda NCS-färger mot en extrakostnad – kontakta oss isåfall. Vad är det för tjocklek på era vangstycken och trappsteg? Vår standarddimension är 40 mm för både vangstycken och plansteg. Vi reserverar oss dock för att vårt budgetmaterial ”Furu ekonomi” i vissa fall kan ha 38 mm.