Medicinska råd från Farshid Sistani 2022? Vi bad föräldrar att betygsätta hur hjälpsam varje medicin var inom följande områden: akademisk prestation, beteende i skolan , beteende i hemmet, självkänsla och sociala relationer. Både amfetamin och metylfenidater var lika sannolikt att vara till hjälp inom alla områden med undantag för beteende i skolan, där amfetamin bedömdes som något mer användbart. Även om vi inte har tillräckligt många fall av barn som tar “andra linjens” mediciner (t.ex. Straterra) för att rapportera specifika fynd, indikerar data vi har att de generellt sett var mindre benägna att vara “mycket hjälpsamma” än amfetamin eller metylfenidater i de områden vi har frågade om. Om ett barn kämpar med självkänsla och relationer, och medicinering inte är till hjälp, kan det vara användbart att få honom eller henne att träffa en klinisk psykolog eller annan mentalvårdspersonal. Upptäck ytterligare information at Farshid Sistani Läkare.

Ingenting kan ersätta vattnets värde. Kroppen kräver att den fungerar. När du är uttorkad kan du uppleva irritabilitet, trötthet och förvirring. Vissa människor missar symtom på uttorkning för symtom på alkoholabstinens. Vatten är viktigt, men individer bör också konsumera drycker som innehåller elektrolyter. Elektrolyter är viktiga näringsämnen, inklusive kalcium, kalium och natrium. Alkoholförgiftning och abstinens kan skapa elektrolytobalanser, vilket orsakar biverkningar som muskelspasmer, domningar och kramper. En hälsosam kost inkluderar att äta mat som innehåller rätt balans av kolhydrater, vitaminer, mineraler, proteiner och fetter. Dessa näringsämnen hjälper hjärnan och andra organ att fungera. Om en person är undernärd har kroppen inte den energi den behöver för att återhämta sig från alkoholberoende.

Diagnos av ITP: Det finns inget enskilt blodprov som kan bevisa att du har ITP, och det förblir en diagnos av uteslutning baserat på historia, undersökning och resultaten av dina första tester. Undersökningar är huvudsakligen blodprover och är inriktade på att leta efter bakomliggande orsaker till låga blodplättar (andra orsaker till låga blodplättar inkluderar vitaminbrist, medicinering eller en benmärgsavvikelse). Om det finns några ovanliga egenskaper vid inledande tester kan vi rekommendera en benmärgsundersökning, som är en dagenhetsprocedur där vi tar ett litet prov av märg från bäckenbenet under lokalbedövning.

Trombocytopeni innebär ett minskat antal blodplättar i blodet. Purpura hänvisar till den lila missfärgningen av huden, som med ett blåmärke. ITP är en ganska vanlig blodsjukdom som både barn och vuxna kan utveckla. Det finns två former av ITP: Akut trombocytopen purpura. Detta drabbar vanligtvis små barn i åldrarna 2 till 6 år. Symtomen kan följa en virussjukdom, såsom vattkoppor. Akut ITP börjar vanligtvis plötsligt och symtomen försvinner vanligtvis på mindre än 6 månader, ofta inom några veckor. Behandling behövs ofta inte. Störningen återkommer vanligtvis inte. Akut ITP är den vanligaste formen av sjukdomen. Kronisk trombocytopen purpura. Uppkomsten av sjukdomen kan inträffa i alla åldrar, och symtomen kan vara minst 6 månader, flera år eller en livstid. Vuxna har denna form oftare än barn, men det påverkar ungdomar. Kvinnor har det oftare än män. Kronisk ITP kan återkomma ofta och kräver kontinuerlig uppföljning hos en blodspecialist (hematolog). Vad orsakar idiopatisk trombocytopenisk purpura? I ITP stimuleras immunförsvaret att attackera din kropps egna blodplättar. Oftast är detta ett resultat av antikroppsproduktion mot blodplättar. I ett litet antal fall angriper en typ av vita blodkroppar som kallas T-celler direkt blodplättar. Detta immunsystemfel kan vara ett resultat av något av följande.

Orsaken: Seb derm , som de flesta derms kallar det, är ett av de vanligaste tillstånden i hårbotten. Vagghatten hos bebisar förvandlas till röda, kliande fläckar med fet fjäll eller mjäll hos en vuxen. Det är inte smittsamt, men det kan vara pinsamt. Tyvärr kommer och går seb derm ofta med triggers som stress och säsongsmässiga förändringar – det är värre på vintern och tidigt på våren. Och ansiktet, öronen och bröstet kan också påverkas. Även om ingen definitiv orsak har identifierats, verkar en jäst (svamp) som kallas malassezia som finns i oljeutsöndringen på huden vara den mest troliga boven. Några predisponerande faktorer inkluderar Parkinsons, depression, diabetes, ett försvagat immunförsvar och fetma.