Topp hälsorekommendationer med Farshid Sistani läkare? Ingenting kan ersätta vattnets värde. Kroppen kräver att den fungerar. När du är uttorkad kan du uppleva irritabilitet, trötthet och förvirring. Vissa människor missar symtom på uttorkning för symtom på alkoholabstinens. Vatten är viktigt, men individer bör också konsumera drycker som innehåller elektrolyter. Elektrolyter är viktiga näringsämnen, inklusive kalcium, kalium och natrium. Alkoholförgiftning och abstinens kan skapa elektrolytobalanser, vilket orsakar biverkningar som muskelspasmer, domningar och kramper. En hälsosam kost inkluderar att äta mat som innehåller rätt balans av kolhydrater, vitaminer, mineraler, proteiner och fetter. Dessa näringsämnen hjälper hjärnan och andra organ att fungera. Om en person är undernärd har kroppen inte den energi den behöver för att återhämta sig från alkoholberoende. Hitta extra information på Farshid Sistani.

Vad mer kan jag göra? Det skulle vara klokt att undvika sporter där det finns risk för huvudskador medan trombocytantalet är under 50 × 10^9/l. Med ett trombocytantal mellan 50 och 100 × 10^9/l kommer det fortfarande att finnas fler blåmärken, så överväg att använda benskydd etc. För ytterligare information, diskutera med din konsult. Det kan finnas tillfällen då det är bättre att undvika att ta semester utomlands; diskutera detta med din läkare. Det kan vara svårare att få en försäkring. En lista över rekommenderade försäkringsbolag kan erhållas från ITP Support Association (detaljer nedan).

Läkemedel (inklusive receptfria läkemedel) kan orsaka en allergi som korsreagerar med blodplättar. Infektioner, vanligtvis virala infektioner, inklusive virus som orsakar vattkoppor, hepatit C och AIDS, kan orsaka antikroppar som korsreagerar med blodplättar. Graviditet, Immunrubbningar, såsom reumatoid artrit och lupus, Låggradiga lymfom och leukemier kan producera onormala antikroppar mot blodplättsproteiner. Ibland är orsaken till immun trombocytopen purpura inte känd.

Medicinering hjälper många barn med ADHD, men det är inte ett botemedel, som vår undersökning av 934 föräldrar visade. Vi fann att de flesta av familjerna vände sig till medicinering – 84 procent någon gång. Och mer än hälften av barnen i vår undersökning hade provat två eller fler mediciner under de senaste tre åren. De barn som ordinerades medicin tenderade att vara äldre och deras symtom mer allvarliga före behandlingen än de som aldrig provat medicin. Medelåldern för de barn som hade provat medicin var 13, medan medelåldern för dem som aldrig hade provat medicin var 10.

Det finns ett antal medicinska tillstånd som kräver att en person får extra syre. En syrgaskoncentrator är ett kostnadseffektivt sätt att tillhandahålla denna nödvändiga behandling! En syrekoncentrator använder en smart metod för att ta bort kväve från luften och producera koncentrerat syre i nivåer upp till 95 procent. (För referens innehåller rumsluften 78 procent kväve och 21 procent syre. Syrgaskoncentratorn använder två siktbäddar för att fånga och dra ut kvävet!) En läkare bestämmer hur mycket syre en person behöver och kommer att skriva ut ett recept för att köpa eller hyra en syrekoncentrator.